Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di semi di segale
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- 250 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 657 kJ / 157 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane rustico
2 Std.
Attorcigliati al sale marino
3 Std. 15 Min
Pane all'orzo
2 Std. 45 Min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Lievito madre
72 godz. 15 min
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Treccia di grano duro alla salvia
5 godz.
Pane di patate
3 Std.
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Corona bordolese
5h 20min
Il pane di Altamura
4 godz.
Pagnotta casereccia
5h 10 min