Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina
- 50 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (maggiorana, basilico, timo, erba cipollina), le foglioline e gli aghi, lavati e asciugati
- 300 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di malto di orzo
- 1 cubetto di lievito di birra fresco
- 200 g di farina integrale
- 300 g di farina tipo 0 + q,b. per spolverizzare
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini alla menta (di Erica Liverani)
3hod. 35min
Crackers integrali
3h
Crackers integrali arancia e salvia
2h 40min
Panini dolci al farro con frutta secca
1h 15min
Baguette tradizionale
15h 35 min
Panini allo yogurt al mirtillo
3h 30min
Pane svedese
2小时
Panini integrali alle erbe (TM6)
45 min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4小时
Panini integrali alle erbe
4 godz. 45 min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Pane con farina di mais
5 Std. 5 Min