Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina
- 50 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (maggiorana, basilico, timo, erba cipollina), le foglioline e gli aghi, lavati e asciugati
- 300 g di acqua a temperatura ambiente
- 10 g di malto di orzo
- 1 cubetto di lievito di birra fresco
- 200 g di farina integrale
- 300 g di farina tipo 0 + q,b. per spolverizzare
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradizionale
15h 35min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Filone saporito
5h 20 min.
Spianata sarda
7 Std. 45 Min
Nodini mediterranei
3 Std. 50 Min
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Corona bordolese
5h 20 min.
Pane multicereali
17h 30min
Pane con farina di mais
5h 5min
Filoncini alla cipolla
3 Std. 50 Min
Treccia di grano duro alla salvia
5h
Panini integrali alle erbe
4u. 45min