Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cioccolato
- 100 g di zucchero
- 330 g di farina tipo 0
- 20 g di cacao amaro in polvere
- burro q.b.
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di fagioli secchi (per la cottura in forno)
Crema al moscato
- 240 g di zucchero
- fragole a pezzi. q.b. per decorare
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 5 g di agar agar
- 300 g di vino dolce tipo moscato rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1950.1 kJ / 466.1 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake cotta alle fragole
1h 30min
Torta estiva allo yogurt
6h 15min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Cheesecake allo yogurt e fragole
5u. 40min
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2h 30min
Torta alle albicocche con crumble
1h 50min
Crostata Arlecchino
1h
Cheesecake ai due cioccolati e fragole
10 godz. 45 min
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Cheesecake ai lamponi
3 Std. 20 Min
Crostata classica alla frutta mista
1h 20min
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3h 45min