Crostata al moscato e fragole

Crostata al moscato e fragole

3.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
10 fette

Składniki

Pasta frolla al cioccolato
  • 100 g di zucchero
  • 330 g di farina tipo 0
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • burro q.b.
  • 1 uovo
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 500 g di fagioli secchi (per la cottura in forno)
Crema al moscato
  • 240 g di zucchero
  • fragole a pezzi. q.b. per decorare
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 5 g di agar agar
  • 300 g di vino dolce tipo moscato rosa

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 466.1 kcal / 1950.1 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 65.1 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...