Strudel di albicocche con pasta al moscato

Strudel di albicocche con pasta al moscato

4.3 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 300 g di farina tipo 00
  • 80 g di olio di semi di girasole
  • 100 g di vino bianco tipo moscato
  • 50 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
  • 60 g di biscotti secchi
  • 20 g di pangrattato
  • 20 g di burro
  • 8 albicocche a pezzi (1-2 cm)
  • 60 g di uva passa ammollata per 20 minuti nel Rum e strizzata
  • 1 tuorlo sbattuto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.7 g
Kalorie 1527 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 55.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...