Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 00
- 80 g di olio di semi di girasole
- 100 g di vino bianco, tipo moscato
- 50 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 60 g di biscotti secchi
- 20 g di pangrattato
- 20 g di burro
- 8 albicocche a pezzi (1-2 cm)
- 60 g di uva passa, ammollata per 20 minuti nel Rum e strizzata
- 1 tuorlo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di albicocche alla cannella
45 min
Trancetti al ribes
2óra
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2óra
Torta di zucchine
1 Std. 55 Min
Torta salata con verdure di stagione
1h 25min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40 min
Strudel di ricotta e pane
2óra 30p
Torta alle albicocche con crumble
1 godz. 50 min
Budino di zucca e arancia
1h 35min
Crostata di zucca all'amaretto
3h 45min
Crostata mele e cannella
1h 20min
Strudel di mele
1h 35min