Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cialdine di Parmigiano reggiano
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 5 g di semi di anice
Briciole di prosciutto crudo
- 200 g di prosciutto crudo a pezzi (2 cm)
Sorbetto al melone
- 500 g di melone cantalupo, maturo, la polpa a cubetti precedentemente congelati
-
20
g di vino Porto bianco
lub 20 g di vino bianco fruttato e dolce - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 albume
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 330 kJ / 78 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10h 20min
Bicchierini prosciutto e piselli
35min
Mojito d'estate analcolico
15 Min
Cocktail alla frutta
10min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1 Std. 35 Min
Bicchierini ai tre peperoni
55min
Antipasto di funghi e capesante
35min
Burro all'arancia
3h 30min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 Min
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Mojito
10min