Torta alla birra stout

Torta alla birra stout

4.6 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 porzioni

Składniki

Torta alla birra stout
  • 250 g di farina tipo 00
  • 75 g di cacao amaro in polvere
  • 400 g di zucchero
  • 2 ½ cucchiaini di bicarbonato di sodio
  • 250 g di birra stout
  • 250 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
  • 140 g di panna (35% di grassi)
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Copertura
  • 150 g di zucchero
  • 300 g di formaggio fresco spalmabile
  • 350 g di panna (35% di grassi) fredda

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 291.2 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 2093.8 kJ / 500.4 kcal
Tłuszcz 31.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 51.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...