Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta alla birra stout
- 250 g di farina tipo 00
- 75 g di cacao amaro in polvere
- 400 g di zucchero
- 2 ½ cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 250 g di birra stout
- 250 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 140 g di panna (35% di grassi)
- 2 uova
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Copertura
- 150 g di zucchero
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 350 g di panna (35% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1h 30min
Galette des rois al burro
1h 30min
Tortine dell'amore
1 Std. 40 Min
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1h 20 min
Panna cotta danese
8 Std. 25 Min
Castella cake (Kasutera)
1h 45 min
Mug cake al limone e mandorle
20min
Panna cotta alla crema al whisky
4 Std. 30 Min
Flan patissier
2h
Brownies al cioccolato bianco e pistacchi
50 min
Crostata di frolla montata alle nocciole
1h 20 min
Torta glassata al cioccolato al vapore
1h 30min