Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta alla birra stout
- 250 g di farina tipo 00
- 75 g di cacao amaro in polvere
- 400 g di zucchero
- 2 ½ cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 250 g di birra stout
- 250 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 140 g di panna (35% di grassi)
- 2 uova
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Copertura
- 150 g di zucchero
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 350 g di panna (35% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Girelle alla cannella
4 godz. 10 min
Profiteroles mediterranei
1 Std. 25 Min
Madeleine al lime
35 Min
Danish layer cake
4h
Cheesecake all'uva fragola
10h
Mezzelune alle mandorle (Corna di gazzella)
Brak ocen
Mug cake al whiskey e caffè
20 Min
Brownies al cioccolato bianco e pistacchi
50 min.
Cioccolatini ripieni al cocco
2óra 30p
Cheesecake al tonno e alici con peperoni
9h
Cheesecake mirtilli, fragole e vaniglia
5u. 20min
Cheesecake al cioccolato bianco
9h 30min