Tarte au poulet méditerranéenne

Tarte au poulet méditerranéenne

4.7 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • d'olives Kalamata, dénoyautées
    70 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignon coupé en 4
    150 g
  • gousses d'ail
    2
  • de farine de blé
    30 g
  • de tomates en dés, en boîte
    400 g
  • de poivron rouge grillé, en boîte
    180 g
  • de poudre de paprika
    1 c. à café
  • d'escalope de poulet, sans peau en cubes (2 cm)
    600 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre, fraichement moulu selon vos goûts
    1 - 2 pincées
  • de pâte feuilletée (275 g)
    1 paquet
  • jaune d'oeuf légèrement battu, pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 385 kcal / 1612 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...