Poulet grillé épicé et couscous de carottes

Poulet grillé épicé et couscous de carottes

4.8 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • 20 g de vinaigre
  • 1 c. à soupe de sauce soja
  • 20 g de purée de tomates
  • 15 g de sucre
  • 40 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • ½ c. à café de gingembre moulu
  • ½ c. à café de poivre noir moulu
  • 2 c. à café de sel
  • 4 filets de poitrine de poulet sans peau (± 700 g)
  • 2 brins de romarin frais
  • 700 g de carottes non pelées
  • 1000 g d'eau
  • 50 g d'oignons coupés en deux
  • 1 c. à café de piment, sec, en flocons
  • 1 gousse d'ail
  • 300 g de couscous
  • 20 g de menthe fraîche les feuilles uniquement, hachées
  • 200 g de yaourt, 3,5% M.G.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1635.6 mg
Białko 53 g
Kalorie 2943 kJ / 703.4 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 84.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...