Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
-
1
piment rouge, petit, piquant, épépiné,
lub 1 pincée de piment en poudre, piquant - 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 280 g de saucisse crue, pelée et coupée en petits morceaux (2-3 cm)
- 8 olives vertes dénoyautées, coupées en deux
- 8 olives noires dénoyautées, coupées en deux
- 1 ½ c. à café de sel
- 700 g d'eau
- 350 g de pâte sèche, type penne rigate, d’excellente qualité
- 300 g de brocoli, détaillé en bouquets, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot penne-poireaux
30 min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35min
Pâtes tomates, jambon et salami piquant
45 min
Riz à la tomate
30 min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2 Std. 35 Min
Conchiglie à la sauce chou-fleur
35min
Spaghettis à la carbonara
30 min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45 min
Boulettes sur purée Parmentier
1h
Penne au thon
35min
Cornettes à la viande hachée
30 min
Linguine saumon et vodka
20 min