![Penne brocoli, saucisse et olives Penne brocoli, saucisse et olives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06CF8A18-5A9E-4546-BF53-EC884A9C3CEF/Derivates/3e067a90-bf8c-4b85-9e4a-6eec35e32722.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
-
1
piment rouge, petit, piquant, épépiné,
lub 1 pincée de piment en poudre, piquant - 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 280 g de saucisse crue, pelée et coupée en petits morceaux (2-3 cm)
- 8 olives vertes dénoyautées, coupées en deux
- 8 olives noires dénoyautées, coupées en deux
- 1 ½ c. à café de sel
- 700 g d'eau
- 350 g de pâte sèche, type penne rigate, d’excellente qualité
- 300 g de brocoli, détaillé en bouquets, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne all’arrabbiata
20min
Émincé de poulet Parmentier
1h 15min
Tortiglioni à la saucisse et aux champignons
35min
Spaghetti Carbonara
35min
Cornettes à la viande hachée
30min
Purée de pommes de terre-poireaux, sauce aux quenelles
55min
Farfalle asperges, lardons et safran
35min
Taboulé au quinoa et au thon
40min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Burgers de dinde
1hod. 25min
Pâtes et petits pois
35min
Risotto aux carottes et endives
40min