Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 8 gambas entières, non décortiquées, têtes et queues à part
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre
- 20 g de brandy
- 50 g de vin blanc, sec
-
400
g de coulis de tomates
lub 400 g de tomates concassées - 320 g de linguine pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni à la saucisse et aux champignons
35 Min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35 Min
Pâtes tomates, jambon et salami piquant
45 Min
Ragoût de porc à la grecque
45 Min
Moules à la sauce tomate épicée
45 Min
Conchiglie à la sauce tomate fraîche et au fromage de chèvre
45 Min
Pennette safran et crevettes
30 Min
Spaghettis à la carbonara
30 Min
Couscous au rouget et aux poivrons
30 Min
Penne all’arrabbiata
20 Min
Poulet citron
50 Min
Spaghetti tomates et lardons
35 Min