Linguine aux gambas
TM5 TM6

Linguine aux gambas

3.5 (8 ocen)

Składniki

  • 3 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
  • 8 gambas entières, non décortiquées, têtes et queues à part
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 gousse d'ail
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre
  • 20 g de brandy
  • 50 g de vin blanc, sec
  • 400 g de coulis de tomates
    lub 400 g de tomates concassées
  • 320 g de linguine pasta

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2485 kJ / 594 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
68 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy