![Linguine aux gambas Linguine aux gambas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F0ECA0E-A9C2-4C42-9F58-14011294F7CB/Derivates/876e59d9-e113-4b2c-ba5f-9ec420fe3b0e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 8 gambas entières, non décortiquées, têtes et queues à part
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre
- 20 g de brandy
- 50 g de vin blanc, sec
-
400
g de coulis de tomates
lub 400 g de tomates concassées - 320 g de linguine pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette safran et crevettes
30 min
Dip au thon
5 Min
Cornettes à la viande hachée
30 min
Pizza diavola
1 godz. 45 min
Ragoût de porc à la grecque
45 min
Linguine saumon et vodka
20min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35min
Curry de poulet à la japonaise
55 min
Couscous à l'orange et au saumon à la vapeur
35min
Mousse au jambon
10 min
Mojito à la fraise
10 min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min