Penne alla puttanesca

Penne alla puttanesca

4.7 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de persil frais feuilles lavées et séchées
    1 bouquet
  • gousse d'ail
    1
  • d'olives noires dénoyautées
    130 g
  • de filet d'anchois, conservé dans de l'huile égoutté
    30 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de tomates concassées, en boîte
    500 g
  • de câpres au sel dessalées en les rinçant à l’eau
    20 g
  • de sel
    1 pincée
  • de penne rigate
    360 g
  • de poivre
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 479 kcal / 2006 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...