Tortiglioni au poulet et olives noires

Tortiglioni au poulet et olives noires

2.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • d'échalote
    30 g
  • de blancs de poulet, sans peau en dés (2-3 cm)
    400 g
    2 hauts de cuisses de poulet, avec peau et os, en dés (2-3 cm)
  • olives noires dénoyautées coupées en deux
    8
  • olives vertes dénoyautées coupées en deux
    8
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu
    1 pincée
  • d'eau
    680 g
  • de concentré de tomate
    1 c. à café
  • de pâtes sèches, de type tortiglioni d’excellente qualité
    350 g
  • d'origan séché
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 498 kcal / 2084 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...