Lasagnes classiques

Lasagnes classiques

3.2 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux (2-3 cm)
    150 g
La sauce bolognaise
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • d'oignons en morceaux
    100 g
  • de céleri-branche en morceaux (2 cm)
    50 g
  • de carottes en morceaux (2-3 cm)
    50 g
  • de viande hachée, mélangée (moitié bœuf, moitié porc)
    800 g
  • de vin blanc, sec
    100 g
  • de coulis de tomates
    300 g
  • de sel
    1 - 1 ½ c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ½ - 1 c. à café
La béchamel
  • de lait
    700 g
  • de beurre
    70 g
  • de farine
    60 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 - 2 pincées
  • de pâte sèche, type lasagne (environ 12 feuilles de 10 cm x 20 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 711 kcal / 2975 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...