Lasagnes classiques

Lasagnes classiques

3.4 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • 150 g de parmesan en morceaux (2-3 cm)
La sauce bolognaise
  • 40 g d'huile d'olive extra vierge
  • 100 g d'oignons en morceaux
  • 50 g de céleri-branche en morceaux (2 cm)
  • 50 g de carottes en morceaux (2-3 cm)
  • 800 g de viande hachée, mélangée (moitié bœuf, moitié porc)
  • 100 g de vin blanc, sec
  • 300 g de coulis de tomates
  • 1 - 1 ½ c. à café de sel
  • ½ - 1 c. à café de poivre noir, moulu
La béchamel
  • 700 g de lait
  • 70 g de beurre
  • 60 g de farine
  • 1 c. à café de sel
  • 1 - 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 250 g de pâte sèche, type lasagne (environ 12 feuilles de 10 cm x 20 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 49 g
Kalorie 2975 kJ / 711 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...