Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de gendarmes, en morceaux (2 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de carottes, pelées, en morceaux (2 cm)
- 150 g de céleri-rave, pelé, en morceaux (2 cm)
- 1 boîte de conserve de tomates pelées, en dés (400 g)
- 120 g d'eau
- ¾ de c. à café de sucre
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 3 l d'eau
- 1 ½ c. à soupe de sel
- 500 g de pâtes sèches (spaghetti)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3712 kJ / 885 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Quiche poireaux-lard
1h
Pâtes au thon
30min
Salade de pâtes
35min
Riz Casimir
45min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Crêpes à la viande hachée
1h 10min
Lasagnes classiques
2 godz.
Riz jaune au poulet
40min
Sauce bolognaise
3 Std. 15 Min
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Nuggets de poulet avec country cuts et ketchup
1h