![Curry de poulet à la japonaise Curry de poulet à la japonaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C1A6EBD5-A0ED-46BB-83C7-EBB4EAB7CA9C/Derivates/F5E6C17F-F836-42B4-B79A-EEDDD5C5291C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 100 g d'oignons, en morceaux (2-3 cm)
- 400 g de poitrine de poulet, en morceaux (2-3 cm)
- 200 g de pommes de terre, en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de carottes, tranchées (1 cm)
- 150 g de tomates, en morceaux (2-3 cm)
- 500 g d'eau
- 100 g de curry japonais (cube)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 9.79 g
- Błonnik
- 11.35 g
Alternatywne przepisy
Risotto bolognaise
45min
Tajine de poulet au miel et aux pruneaux
40min
Pastilla de poulet
1 Std. 10 Min
Crème d'haricots marocaine
35min
Ragoût de porc à la grecque
45min
Pâtes au poulet, champignons et haricots verts
40min
Kebabs de boulettes de poulet au riz
1 godz. 40 min
Poulet citron
50min
Poulet oriental au couscous
45min
Ballotins de poulet farcis aux légumes et pommes de terre
55 dk
Curry de poulet
35min
Couscous à l'orange et au saumon à la vapeur
35min