
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garniture
- 300 g d'oignons coupés en 4
- 150 g de poivron rouge en morceaux
- 150 g poivron vert en morceaux
- 200 g de tomates concassées, en boîte
- 50 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sucre
- 1 c. à café de sel
- 200 g de thon à l’huile ou dans l’eau
- 2 œufs durs coupés
Pâte
- 50 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- 50 g de vin blanc
- 90 g de beurre
- 1 œuf
- 25 g de levure fraîche (½ cube)
- 450 g de farine fleur
- 1 c. à café de sel
Finitions
- de la farine fleur pour saupoudrer
- eau pour mouiller les bords
- 1 jaunes d'œufs pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 694 kcal / 2904 kJ
- Białko
- 24.07 g
- Tłuszcz
- 38.85 g
- Węglowodany
- 61.73 g