Empanada au thon (pâté)

Empanada au thon (pâté)

4.5 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 morceaux

Składniki

Garniture
  • d'oignons coupés en 4
    300 g
  • de poivron rouge en morceaux
    150 g
  • poivron vert en morceaux
    150 g
  • de tomates concassées, en boîte
    200 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de sucre
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de thon à l’huile ou dans l’eau
    200 g
  • œufs durs coupés
    2
Pâte
  • d'eau
    50 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de vin blanc
    50 g
  • de beurre
    90 g
  • œuf
    1
  • de levure fraîche (½ cube)
    25 g
  • de farine fleur
    450 g
  • de sel
    1 c. à café
Finitions
  • de la farine fleur pour saupoudrer
  • eau pour mouiller les bords
  • jaunes d'œufs pour badigeonner
    1

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 694 kcal / 2904 kJ
Białko 24.07 g
Tłuszcz 38.85 g
Węglowodany 61.73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...