![Spaghettis à la carbonara Spaghettis à la carbonara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F9F37C1-C85A-4B0C-AEB7-6573E52D6304/Derivates/5a7cd7b0-b899-4197-aa52-8d39976e4497.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, en morceaux (3 cm)
- 30 g de pecorino, en morceaux (3 cm) (opcjonalnie)
- 15 g d'huile d'olive extra vierge
- 30 g d'oignon
-
150
g de guanciale en lamelles (1 cm)
lub 150 g de lardons - 350 g de spaghettis
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz Casimir
45 min
Lasagnes classiques
2h 5min
Pâtes au thon
30min
Spaghetti Carbonara
35 Min
Cornettes à la viande hachée
30min
Linguine saumon et vodka
20 Min
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min
Émincé de poulet Parmentier
1u. 15min
Émincé à la zurichoise
50 Min
Pâtes tomates, jambon et salami piquant
45 min
Farfalle asperges, lardons et safran
35 Min
Sauce bolognaise
3h 15 min