Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gousses d'ail
- ½ bouquet de persil frais (env. 10 g), effeuillé
- 60 g de beurre, mou, coupé en morceaux
- 1 c. à café de jus de citron
- ¼ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre de Cayenne, moulu
- 300 g de baguette, en tranches (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1399 kJ / 335 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Macaronis du chalet
45 Min
Émincé à la zurichoise
50 Min
Dip au fromage frais et aux herbes
10 Min
Nœud au lard
2 Std. 10 Min
Mousse au thon
5 Min
Pennette safran et crevettes
30 Min
Salade de pâtes
35 Min
Gâteau à la crème
45 Min
Sirop de thé froid
25 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Linguine saumon et vodka
20 Min
Sauce à salade à la française
20 Min