Pâtes aux poireaux et à l'ajvar

Pâtes aux poireaux et à l'ajvar

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan (opcjonalnie) en morceaux (2-3 cm)
  • 600 g d'eau
  • 330 g d'ajvar (voir conseil)
  • 100 g de crème
  • 1 c. à café de pâte de bouillon de légumes
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • ¼ c. à café de sel fin
  • 400 g de pâtes sèches courtes ex. fusilli, penne, macaroni etc.
  • 200 g de poireau en rondelles (5 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 2794 kJ / 668 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 12 g
Węglowodany 103 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...