Pâtes aux poireaux et à l'ajvar

Pâtes aux poireaux et à l'ajvar

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 portions

Składniki

  • de parmesan (opcjonalnie) en morceaux (2-3 cm)
    40 g
  • d'eau
    600 g
  • d'ajvar (voir conseil)
    330 g
  • de crème
    100 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à café
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de sel fin
    ¼ c. à café
  • de pâtes sèches courtes ex. fusilli, penne, macaroni etc.
    400 g
  • de poireau en rondelles (5 mm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 668 kcal / 2794 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 103 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...