Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55 et un peu pour fariner
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1473.5 kJ / 348.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 674 mg
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pains au lait façon "tangzhong"
24 godz.
Baguette express
2h 35min
Baguette tradition et baguette épi
5ч. 15 мин.
Pain cocotte
2h 20 min
Petits pains suédois
16 Std.
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pains au maïs
3小时 20 分钟
Baguette viennoise au chocolat
2h 45min
Pain aux graines
5h
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Pain de mie aux graines
6h