Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55 et un peu pour fariner
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1473.5 kJ / 348.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 674 mg
Alternatywne przepisy
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Baguette express
2h 35min
Pains au maïs
3 Std. 20 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Pain Cocotte
3 Std.
Petits pains au lait
1h 45min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain de mie aux graines
6h
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Pâte à pizza (à personnaliser)
1 Std. 10 Min