Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre mou coupé en gros morceaux
- 125 g de sucre
- 1 gousse de vanille de petite taille, les graines seulement
- 1 œuf
- 125 g d'amandes en poudre
- 5 g de rhum brun
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3165 kJ / 764 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 50 g
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1 Std. 25 Min
"Pizza" briochée sucrée
2 godz. 45 min
Macarons à la griotte
48 Std.
Gâteau aux pommes
40min
Gâteau au yaourt
1 Std. 40 Min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Les gaufres de la foire
3 Std.
Le rose-framboise
5h
Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron
1h 45min
Torta stracciatella
50min
Muffins vanille et pépites de chocolat à la vapeur
55min
Tiramisu aux cerises
2h 15 min.