Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 130 g pitted black olives
- 30 g tinned anchovy fillets
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g salted capers, rinsed
- 1 Tbsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- 1500 g water
- 360 g penne (short, dried pasta)
- 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Spaghetti alla Puttanesca
35 Min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 Min
Artichoke & Butter Bean Dip
10min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 Min
Black-eyed bean stew with whole squid
5 Std. 15 Min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 Min
Hake and Prawn Burger
15 Min
Hake Salad with Mango and Lime Mayonnaise
40 Min
Pasta alla Puttanesca
35 Min