Urządzenia i Akcesoria
Puttanesca Penne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
pitted black olives130 g
-
tinned anchovy fillets30 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
salted capers rinsed60 g
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 Tbsp
-
water1500 g
-
penne (short, dried pasta)360 g
-
fresh parsley leaves only, chopped1 Tbsp
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
14.5 g
Kalorie
1941 kJ /
464 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Risotto
30 min
Asparagus Risotto
45 min
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1 godz. 30 min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 godz. 40 min
Pasta alla Puttanesca
35 min
Baked Thai Fishcakes with Chilli Lime Dipping Sauce
1 godz. 40 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25 min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Spaghetti alla Puttanesca (TM6 & TM5)
35 min
Sweetcorn & Chorizo Chowder
1 godz.
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min