Puttanesca Penne

Puttanesca Penne

4.6 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • pitted black olives
    130 g
  • tinned anchovy fillets
    30 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • salted capers rinsed
    60 g
  • fine sea salt plus extra for seasoning
    1 Tbsp
  • water
    1500 g
  • penne (short, dried pasta)
    360 g
  • fresh parsley leaves only, chopped
    1 Tbsp
  • ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 464 kcal / 1941 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...