Puttanesca Penne
TM6 TM5 TM31

Puttanesca Penne

4.5 (18 ocen)

Składniki

  • 1 garlic clove
  • 130 g pitted black olives
  • 30 g tinned anchovy fillets
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 400 g tinned chopped tomatoes
  • 60 g salted capers, rinsed
  • 1 Tbsp fine sea salt, plus extra for seasoning
  • 1500 g water
  • 360 g penne (short, dried pasta)
  • 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped
  • 1 pinch ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1941 kJ / 464 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
12.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy