Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g quinoa
- 425 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 3 pinch ground black pepper
-
250
g fresh edamame beans
lub frozen edamame beans, defrosted - 200 g kale, thick stems removed, chopped
- 200 g tenderstem broccoli, halved lengthways
- 2 Tbsp olive oil, plus 20 g
- 1 fennel bulb, finely sliced (approx. 150 g)
- 20 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces, large stalks discarded
- 5 g fresh mint leaves
- 50 g pomegranate seeds
- 30 g cider vinegar
- 15 g lemon juice
- 10 g maple syrup
- 1 tsp sumac
- 25 g pumpkin seeds
- 25 g sunflower seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1980 kJ / 475 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 924 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Mexican Quinoa Salad
30min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Asian Chopped Salad
20 min