Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g quinoa
- 425 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 3 pinch ground black pepper
-
250
g fresh edamame beans
lub frozen edamame beans, defrosted - 200 g kale, thick stems removed, chopped
- 200 g tenderstem broccoli, halved lengthways
- 2 Tbsp olive oil, plus 20 g
- 1 fennel bulb, finely sliced (approx. 150 g)
- 20 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces, large stalks discarded
- 5 g fresh mint leaves
- 50 g pomegranate seeds
- 30 g cider vinegar
- 15 g lemon juice
- 10 g maple syrup
- 1 tsp sumac
- 25 g pumpkin seeds
- 25 g sunflower seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1980 kJ / 475 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 924 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Kale Pesto Pasta Salad
50 min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Colourful Quinoa Salad
40 min
Mexican Quinoa Salad
30 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15 min
Asian Chopped Salad
20min