Wersje kompatybilne
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g butternut squash, peeled, cut in pieces (5 cm)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ Tbsp honey
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 30 g almonds
- 200 g quinoa
- 400 g water
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g fresh baby spinach
- 30 g walnut oil
- 15 g lemon juice
- 2 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 pomegranate, seeds only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1489 kJ / 356 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Detox Salad
10min
Asian Chopped Salad
20 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Warm Mediterranean Couscous Salad
30 min
Colourful Quinoa Salad
40 min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Quinoa Salad
35 min
Edamame and Spinach Dip
5min
Mexican Quinoa Salad
30 min