Wersje kompatybilne
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g butternut squash, peeled, cut in pieces (5 cm)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ Tbsp honey
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 30 g almonds
- 200 g quinoa
- 400 g water
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g fresh baby spinach
- 30 g walnut oil
- 15 g lemon juice
- 2 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 pomegranate, seeds only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1489 kJ / 356 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa Salad
35 min
Supreme Plant Poke Bowl
1 Std. 10 Min
Detox Salad
10 Min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 Min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1小时 15 分钟
Asian Chopped Salad
20min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20min
Mexican Quinoa Salad
30 Min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min