Brez'n

Brez'n

4.4 58 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 15 godz. 45 min
10 Stück

Składniki

Poolish
  • Wasser kalt
    100 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    100 g
Hauptteig
  • Wasser kalt
    250 g
  • frische Hefe
    10 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    520 g
  • Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
    20 g
  • Schmalz
    20 g
    20 g Öl
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Öl zum Einfetten
  • Natronlauge (siehe Tipp)
    250 g
  • grobes Salz zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 243 kcal / 1017 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...