Urządzenia i Akcesoria
Brez'n
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 15 godz. 45 min
10 Stück
Składniki
Poolish
-
Wasser kalt100 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Hauptteig
-
Wasser kalt250 g
-
frische Hefe10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten520 g
-
Gerstenbackmalz (siehe Tipp)20 g
-
20 g ÖlSchmalz20 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Öl zum Einfetten
-
Natronlauge (siehe Tipp)250 g
-
grobes Salz zum Bestreuen
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1017 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Laugenbrezeln
1 godz. 15 min
Gerstenbackmalz
50 godz. 50 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Laugenecken
3 godz.
Apfelmäuse
2 godz. 30 min
Bier-Ähren
14 godz.
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Rustikale Brote, gefüllt
23 godz.
Baguettes
15 godz.
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min