Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Roggenkörner
- 150 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 300 g Wasser (ca. 35°C)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 587 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gerstenbackmalz
50 Std. 50 Min
Kommissbrot
15h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Zwirbel-Graubrot
16u.
Wachauer Laberl
15h 20min
Sauerteigpulver
24h 10 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Brotbrösel
24h
Gewürzbrot
16h 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45 min
Buttermilchbrot
18 godz.