Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g wody, plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
- 10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 120 g cukru
- 180 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodkie weneckie bułki maślane
2h
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1sa 55 dk
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Portugalski placek - Folar
8 Std. 40 Min
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min
Prosty chleb mieszany
3h 40min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Chleb codzienny na drożdżach
3h 45min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1sa 55 dk