Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)

Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)

3.1 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji

Składniki

  • 220 g wody plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
  • 10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka soli
  • 120 g cukru
  • 180 g oliwy z oliwek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 8 g
Kalorie 2154 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...