
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
220 g wody plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
-
10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
120 g cukru
-
180 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515 kcal /
2154 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
68 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 godz. 30 min
Pumpernikiel
43 godz.
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min
Bułki z kminkiem
30 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Bagietki
15 godz.
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min