Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
220 g wody plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
-
10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
120 g cukru
-
180 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
2154 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 Std. 30 Min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 Std.
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 Std. 40 Min
Pumpernikiel
43 Std.
Chlebki śródziemnomorskie
1 Std. 5 Min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 Std. 20 Min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 Std. 55 Min
Prosty chleb mieszany
3 Std. 40 Min
Chleb codzienny na drożdżach
3 Std. 45 Min
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min
Chleb drwala
24 Std. 30 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min