Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
220 g wody plus dodatkowa ilość do odparowania podczas pieczenia
-
10 - 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
120 g cukru
-
180 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
2154 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min