
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto orzechowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
24 porcje
Składniki
-
orzechów, całych, mieszanych np. laskowych, włoskich, migdałów70 - 80 g
-
jajek rozm. L (ok. 300 g)5
-
cukru300 g
-
miodu165 g
-
soli¼ łyżeczki
-
śmietany, 36% tłuszczu120 g
-
mąki pszennej typ 500345 g
-
mąki orzechowej110 g
-
skórkę otartą z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
proszku do pieczenia10 g
-
pasty orzechowej (patrz wskazówka)130 g
-
cukier puder do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
223.3 kcal /
934.9 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
108.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska