Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

3.8 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
24 porcje

Składniki

  • orzechów, całych, mieszanych np. laskowych, włoskich, migdałów
    70 - 80 g
  • jajek rozm. L (ok. 300 g)
    5
  • cukru
    300 g
  • miodu
    165 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • śmietany, 36% tłuszczu
    120 g
  • mąki pszennej typ 500
    345 g
  • mąki orzechowej
    110 g
  • skórkę otartą z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • proszku do pieczenia
    10 g
  • pasty orzechowej (patrz wskazówka)
    130 g
  • cukier puder do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 223.3 kcal / 934.9 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 108.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...