Ciastka bezowe "Sokoły"

Ciastka bezowe "Sokoły"

3.8 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 sztuk

Składniki

Bezy
  • białek (ok. 210 g)
    6
  • cukru
    300 g
  • soli
    1 szczypta
  • białego octu winnego
    1 łyżka
  • skrobi ziemniaczanej
    2 łyżeczki
  • orzechów włoskich, łuskanych drobno posiekanych
    4 łyżki
Masa kawowa
  • cukru
    100 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    300 g
  • mleka
    70 g
  • powideł śliwkowych
    30 g
  • kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
    3 łyżeczki
  • spirytusu rektyfikowanego 96%
    2 - 3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 234.6 kcal / 981.7 kJ
Białko 0.6 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 13.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...