Urządzenia i Akcesoria
Ciastka bezowe "Sokoły"
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 sztuk
Składniki
Bezy
-
6 białek (ok. 210 g)
-
300 g cukru
-
1 szczypta soli
-
1 łyżka białego octu winnego
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych drobno posiekanych
Masa kawowa
-
100 g cukru
-
300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
70 g mleka
-
30 g powideł śliwkowych
-
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
2 - 3 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
13.2 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
981.7 kJ /
234.6 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Nugat
3 godz. 15 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Lody czekoladowe z papryczką chili
13 godz. 15 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Krem kawowy
20 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.