Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bezy
- 6 białek (ok. 210 g)
- 300 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- 4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, drobno posiekanych
Masa kawowa
- 100 g cukru
- 300 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 70 g mleka
- 30 g powideł śliwkowych
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, w proszku (nie granulowanej)
- 2 - 3 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 981.7 kJ / 234.6 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 13.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière
2h 35 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h
Nugat
3h 15 min
Biała czekolada z bakaliami
2h 20min
Ciasteczka amaretti
1h 10min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Tort waniliowo-migdałowy
3h
Drożdżówki Gibassier
2h 10min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Ciasto francuskie szybkie
1h 20 min
Biszkopt
1h 50 min