Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 - 130 g miodu, płynnego
- 280 g pasty pralinowej (patrz wskazówka)
-
180
g masła orzechowego
lub 180 g masła migdałowego, prażonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 29177 kJ / 6968.8 kcal
- Białko
- 112.2 g
- Węglowodany
- 533.6 g
- Tłuszcz
- 496.4 g
- Błonnik
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 Std. 30 Min
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20 Min
Masło kokosowe
5 Min
Lody czekoladowe z papryczką chili
13 Std. 15 Min
Biała czekolada z bakaliami
2 Std. 20 Min
Parfait z pestek dyni
6h 25min
Lodowe parfait na patyku
5h 40min
Glasaż kakaowy
35 min
Ganache czekoladowy
3h 20 min
Domowa czekolada
1 Std. 15 Min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min