Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 - 130 g miodu, płynnego
- 280 g pasty pralinowej (patrz wskazówka)
-
180
g masła orzechowego
lub 180 g masła migdałowego, prażonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 29177 kJ / 6968.8 kcal
- Białko
- 112.2 g
- Węglowodany
- 533.6 g
- Tłuszcz
- 496.4 g
- Błonnik
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1h 40 min
Suflety orzechowe
1h 30 min
Sos ze słodkiego cherry
20 min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 Std. 10 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40 min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4h 30 min
Markiza czekoladowa
2h 25min
Biszkopty Lady Fingers
1h 5min
Herbatniki
2h 15 min
Mus czekoladowy
3h 20min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min