
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 - 130 g miodu, płynnego
- 280 g pasty pralinowej (patrz wskazówka)
-
180
g masła orzechowego
lub 180 g masła migdałowego, prażonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 29177 kJ / 6968.8 kcal
- Białko
- 112.2 g
- Węglowodany
- 533.6 g
- Tłuszcz
- 496.4 g
- Błonnik
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Czekolada amaretto
10 min
Granola piernikowa
1 godz. 45 min
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 25 min
Mleko marcepanowo-makowe
20 min
Granola z czarnym bzem
1 godz. 40 min
Granola wytrawna
1 godz. 35 min
Glasaż kakaowy
35 min
Pasta pralinowa
30 min