
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki makowo-marcepanowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
Babeczki
-
masy marcepanowej (patrz wskazówka)200 g
-
bułka tarta do oprószenia
-
maku100 g
-
migdałów, ze skórką130 g
-
twarogu, chudego pokrojonego na kawałki250 g
-
mleka100 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia70 g
-
cukru50 g
-
mąki pszennej120 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
Krem z serka i białej czekolady
-
cukru150 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
502.9 kcal /
2104.1 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
44.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
213.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska