Babeczki makowo-marcepanowe

Babeczki makowo-marcepanowe

3.9 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk

Składniki

Babeczki
  • masy marcepanowej (patrz wskazówka)
    200 g
  • bułka tarta do oprószenia
  • maku
    100 g
  • migdałów, ze skórką
    130 g
  • twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
    250 g
  • mleka
    100 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    70 g
  • cukru
    50 g
  • mąki pszennej
    120 g
  • jajko
    1
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
Krem z serka i białej czekolady
  • cukru
    150 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 502.9 kcal / 2104.1 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 44.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 213.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...