Babeczki makowo-marcepanowe
TM6 TM5

Babeczki makowo-marcepanowe

4.0 (53 oceny)

Składniki

Babeczki

  • 200 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
  • bułka tarta, do oprószenia
  • 100 g maku
  • 130 g migdałów, ze skórką
  • 250 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g mleka
  • 70 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 50 g cukru
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Krem z serka i białej czekolady

  • 150 g cukru
  • 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2104.1 kJ / 502.9 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
44.1 g
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Błonnik
4.1 g
Sód
213.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy