Urządzenia i Akcesoria
Babeczki makowo-marcepanowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
Babeczki
-
200 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
-
bułka tarta do oprószenia
-
100 g maku
-
130 g migdałów, ze skórką
-
250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z serka i białej czekolady
-
150 g cukru
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
213.7 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
2104.1 kJ /
502.9 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
44.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lukier
2 godz.
Eliksir wiedźmy
10 min
Babeczki z awokado z lukrem pomarańczowym
1 godz.
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 godz. 55 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Pierniczki-witrażyki
2 godz. 10 min
Choinki z piernika
2 godz. 30 min
Domek z piernika
5 godz. 30 min