
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babeczki
- 200 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
- bułka tarta do oprószenia
- 100 g maku
- 130 g migdałów, ze skórką
- 250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka
- 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 50 g cukru
- 120 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z serka i białej czekolady
- 150 g cukru
- 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 502.9 kcal / 2104.1 kJ
- Białko
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Sód
- 213.7 mg