Babka makowa
TM5 TM6

Babka makowa

4.5 (60 ocen)

Składniki

  • 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 130 g maku
  • 250 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 270 g mleka
  • skórka otarta z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 czubate łyżeczki cukru wanilinowego
  • 100 g migdałów, w płatkach
  • 100 g bakalii, np. rodzynek, żurawiny, kandyzowanej skórki owocowej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2072 kJ / 495 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
28.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 77 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy