
Urządzenia i Akcesoria
Babka makowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, ilość do natłuszczenia formy250 g
-
bułka tarta ilość do posypania formy
-
jajek5
-
soli1 szczypta
-
maku130 g
-
cukru250 g
-
mąki pszennej300 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
mleka270 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżeczka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
migdałów, w płatkach100 g
-
bakalii np. rodzynek, żurawiny, kandyzowanej skórki owocowej100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
491.2 kcal /
2055 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
51.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
12.7 g
Sód
119.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska