Urządzenia i Akcesoria
Granita kawowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
800 g kawy, zaparzonej mocnej
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 goździki
-
1 laska cynamonu
-
1 - 2 kawałki skórki z pomarańczy (opcjonalnie) (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
6 łyżeczek likieru jajecznego lub innego likieru
-
6 łyżeczek bitej śmietany do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
21.9 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
265.2 kJ /
63.4 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I SORBETY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Semifreddo zabajone
13 godz.
Rajski sorbet owocowy
5 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Lassi z kiełkami
20 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Granita grejpfrutowa z rumem
10 min
Krem z pistacjami
20 min
Gorąca biała czekolada
15 min