
Urządzenia i Akcesoria
Granita kawowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
800 g kawy, zaparzonej mocnej
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 goździki
-
1 laska cynamonu
-
1 - 2 kawałki skórki z pomarańczy (opcjonalnie) (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
6 łyżeczek likieru jajecznego lub innego likieru
-
6 łyżeczek bitej śmietany do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
21.9 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
265.2 kJ /
63.4 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LODY I SORBETY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Czekolada amaretto
10 min
Krem kawowy
20 min
Gorąca czekolada chai
25 min
Sos ze słodkiego cherry
20 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 godz. 15 min
Sok z jabłek, malin i cytrusów
10 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.
Granita w cytrynie
5 godz. 25 min
Kawa parzona
20 min
Koktajl karmelowy
15 min