Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 kawałków
Składniki
Galaretka porzeczkowa
-
200 g czarnych porzeczek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
20 g wody w temp. pokojowej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
25 g cukru
-
10 g agaru
Ciasto
-
150 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
5 jajek (250 g)
-
50 g miodu płynnego
-
125 g brązowego cukru
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Polewa czekoladowa
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
30 g oleju
-
czarne porzeczki, mrożone uprzednio rozmrożone, do dekoracji
-
bakalie np. płatki migdałów, orzechy, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
208.6 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
2770.8 kJ /
661.8 kcal
Tłuszcz
41.4 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
22.6 g
Węglowodany
66.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Ciasto ananasowe
55 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.