Tort kawowy

Tort kawowy

2.8 41 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

Biszkopty kawowe
  • 220 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 220 g brązowego cukru
  • 4 jajka
  • 50 g espresso, zaparzonego ostudzonego
  • 40 g masy kajmakowej miękkiego
  • 220 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem kawowy
  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g cukru pudru
  • 20 g mleka
  • 30 g espresso, zaparzonego ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptów
  • 1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego do posypania

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 421 kcal / 1766 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 27.7 g
Węglowodany 39.7 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...