Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 14 jajek
- 70 g mleka
- 50 g białego chleba
- 50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)
- 1 - 2 łyżki octu
- ½ - 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do panierowania
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 690 kJ / 164 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada szpinakowa z łososiem
2 Std. 50 Min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5h
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1h
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3h 10min
Karp w szarym sosie
1 Std. 10 Min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 Std.
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2h 30min