Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie zielone jajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
-
600 g wody
-
14 jajek
-
70 g mleka
-
50 g białego chleba
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)
-
1 - 2 łyżki octu
-
½ - 1 łyżka musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do panierowania
-
bułka tarta do panierowania
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.1 g
Kalorie
690 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Sałatka makaronowa z salami
35 min