Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tomates à farcir bien mûres
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de lardons fumés, coupés en petits morceaux
- 120 g de champignons de Paris frais, coupés en lamelles
- 1 fromage de chèvre en bûche (environ 200 g), détaillé en dés
-
2
c. à café d'herbes de Provence déshydratées
lub 2 c. à café d'herbes aromatiques fraîches - 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1078 kJ / 259 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomates soufflées à la ricotta
30 min
Lasagne chèvre-courgette
1h
Tomates farcies au chèvre
40 min
Courgettes farcies
45 min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1 Std. 15 Min
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30 min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Gratin de courgette aux lardons
40 min
Crumble tomate-chèvre
35min
Tartiflette aux courgettes
55min
Tomates farcies au chèvre et au poulet
1h
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1h 10min