![Tomates farcies au chèvre chaud Tomates farcies au chèvre chaud](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37324943-69DE-43DE-8324-86FE84124736/Derivates/18edb7bb738e3092d2f10c460ac4c844d8ae743b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tomates à farcir bien mûres
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de lardons fumés, coupés en petits morceaux
- 120 g de champignons de Paris frais, coupés en lamelles
- 1 fromage de chèvre en bûche (environ 200 g), détaillé en dés
-
2
c. à café d'herbes de Provence déshydratées
lub 2 c. à café d'herbes aromatiques fraîches - 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1078 kJ / 259 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de tomates
50 мин.
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30 min
Tomates farcies au thon
35 min
Crumble tomate-chèvre
35 min
Tartiflette aux courgettes
55 min
Tomates farcies au chèvre
40 мин.
Quiche aux pommes et chèvre frais
1 godz.
Tarte aux tomates de couleur et roquefort
45 min
Tartines gratinées de feta à la tomate
1 godz.
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1 godz. 10 min
Chèvre-poivron
15min
Quiche aux tomates cerises
1 godz.