Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de poivrons variés, coupés en brunoise
- 1 chorizo, doux ou fort, coupé en rondelles
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 4 tranches de fromage de chèvre, en bûche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1800.5 kJ / 430.8 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30min
Tatin de tomates cerise au chorizo
1h 15min
Clafoutis de poivron rouge et jambon fumé
1h
Gratin de poivron à la bolognaise
1h 45min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Tarte au poivron et chèvre frais
1h 15min
Clafoutis aux tomates et au pesto
40min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50min
Crumble tomate-chèvre
35min
Crumble de tomates, poivrons et olives
45min
Crumble de poireau au chorizo doux
50min
Crumble de poulet aux poireaux
50min