Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de fromage, type beaufort, coupé en morceaux et sans croûte
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 180 g de poivron rouge, détaillé en dés
- 180 g de poivron vert, détaillé en dés
- 300 g de lardons
- 300 g de crozets
- 60 g de vin blanc
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2551 kJ / 613 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Coquillettes chorizo-comté
15min
Cassoulet express au chorizo
55min
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Gratin de crozets au jambon
1h
Crozets au bacon, poireau et champignons
40 min
Risotto aux saucisses et aux petits pois
50min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 min
Crumble de poireau au chorizo doux
50min
Timbale milanaise
55min
Croziflette
1h 25min