Taiwanese sticky rice
TM6 TM5 TM31

Taiwanese sticky rice

3.8 (49 ocen)

Składniki

  • 400 g glutinous rice
  • 500 gram water, plus extra for soaking
  • 10 g dried shiitake mushrooms
  • 40 g oil
  • 10 g sesame oil
  • 20 g dried shrimp (see Tip)
  • 200 g boneless skinless pork belly, cut into thin strips (5 mm)
  • 60 g soy sauce
  • ½ tsp icing sugar
  • ½ tsp salt (optional)
  • 1 sprig fresh coriander leaves, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2519 kJ / 599 kcal
Białko
20.1 g
Węglowodany
80 g
Tłuszcz
21.6 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy