Taiwanese sticky rice

Taiwanese sticky rice

3.7 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • glutinous rice
    400 g
  • water plus extra for soaking
    500 gram
  • dried shiitake mushrooms
    10 g
  • oil
    40 g
  • sesame oil
    10 g
  • dried shrimp (see Tip)
    20 g
  • boneless skinless pork belly cut into thin strips (5 mm)
    200 g
  • soy sauce
    60 g
  • icing sugar
    ½ tsp
  • salt (optional)
    ½ tsp
  • fresh coriander leaves for garnishing
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 599 kcal / 2519 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...