Wersje kompatybilne
Gluten free fresh fruit and cream cheese tarts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 100 g glutinous rice
- 1 tbsp white chia seeds
- 40 g blanched almonds
- 50 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- ½ tsp fine salt
- 80 g unsalted butter
- 2 egg yolks
- 1 tbsp chilled water
Cream cheese filling
- 60 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- 50 g caster sugar
- 2 tsp gluten free flour mix (see Tips)
- 250 g cream cheese
- 60 g sour cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Fruit topping
- 250 g fresh mixed berries (see Tips)
- 1 kiwifruit, peeled and cut into thin slices
- 150 g orange juice, room temperature
- 60 g caster sugar
- 1 tsp agar agar powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.6 kJ / 441.5 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 269.5 mg
Alternatywne przepisy
Soy milk jellies with coffee syrup
3óra 55p
Polish doughnuts
2óra 30p
Triple chocolate layer cake
5u. 20min
Cheese spread
1h
Sausage dogs
2h 5min
The Great Aussie "bite"
8 godz. 35 min
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Poppy seed strudel
3 Std. 15 Min
Yoyo slice
2óra 30p
Gluten free plain flour
5 min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 Std. 20 Min
Birthday present cake
4h