Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried soybeans
- 2250 g water, plus extra to soak and cook
- ½ tsp Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 1 tsp vinegar
- 3 tsp soy sauce
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp red chilli oil (optional)
- fried shallots, to serve
- spring onion/green onion, to serve
- long red chilli, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 233.4 kJ / 55.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 162.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agedashi tofu
30min
Green Papaya Fish Soup
2 godz. 15 min
Indonesian yellow spice paste
40min
Taiwanese traditional Pork floss
1 godz. 40 min
Dashi - Japanese stock
Brak ocen
Indonesian green spice paste
40min
Indonesian red spice paste
45min
Spiced swordfish with pearl barley and cardamom (Nelly Robinson)
25 Std.
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
3h 30min
Beef Rendang
Brak ocen
Steamed Molotof
30min
Hot and sour soup
55 min