Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried soybeans
- 2250 g water, plus extra to soak and cook
- ½ tsp Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 1 tsp vinegar
- 3 tsp soy sauce
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp red chilli oil (optional)
- fried shallots, to serve
- spring onion/green onion, to serve
- long red chilli, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 233.4 kJ / 55.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 162.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45min
Ube Halaya Jam
2h 10min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Slow Cooked Chickpeas (TM6)
Brak ocen
Chevre (Matthew Kenney)
22h 5min
Korean pickled potato salad (peeler)
25 Std. 10 Min
Vegetarian Curry in Pumpkin Pot
50 min
Wakame gomasio
20min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 min
Red bean ice cream
29 Std. 50 Min
Hand Ripped Cabbage
20min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min