Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
XO sauce
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil
- 4 dried red chillies
- 60 g dried shrimp
- 80 g eschalots
- 60 g garlic cloves
- 40 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 6 long red chillies, deseeded
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded if desired
- 40 g light soy sauce
- 40 g Shaoxing wine
- 1 tbsp brown sugar
Asian greens
- 100 g snow peas
- 100 g frozen green peas
- 500 g water
- 2 baby bok choy, leaves separated
- 6 stalks broccolini, cut into halves lengthways
- 1 gai choy, leaves separated (8 leaves)
- 3 spring onions/shallots, cut into slices, for garnishing
- 2 long red chillies, cut into slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1367 kJ / 325.4 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 923.9 mg
Alternatywne przepisy
Curry laksa
45 min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Buttermilk and jalapeño marinade
5 min
Lime and chilli corn
40min
Prawn and mushroom crepes
50min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 godz. 15 min
Steamed Chinese greens
30 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Fragrant pipis
30 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min