Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
XO sauce
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil
- 4 dried red chillies
- 60 g dried shrimp
- 80 g eschalots
- 60 g garlic cloves
- 40 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 6 long red chillies, deseeded
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded if desired
- 40 g light soy sauce
- 40 g Shaoxing wine
- 1 tbsp brown sugar
Asian greens
- 100 g snow peas
- 100 g frozen green peas
- 500 g water
- 2 baby bok choy, leaves separated
- 6 stalks broccolini, cut into halves lengthways
- 1 gai choy, leaves separated (8 leaves)
- 3 spring onions/shallots, cut into slices, for garnishing
- 2 long red chillies, cut into slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1367 kJ / 325.4 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 923.9 mg
Alternatywne przepisy
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 Min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Wonton soup
1 Std.
Fragrant whole barbecued fish
2 godz. 50 min
Hot and sour soup
55min
Sardines with tomato couscous
55min
Goi muc (squid salad)
45min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Hong Kong-style roast pork belly
10 godz.
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min