Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork filling
- 400 g pork mince
- 1 tsp sea salt
- 15 g sugar
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp toasted sesame oil
- 15 g soy sauce
- 50 g water
Dough
- 250 g water
- 15 g sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 500 g wheaten flour (see Tips), plus extra to dust
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp vegetable oil
Frying the buns
- 2 tbsp vegetable oil
- water, to cook
- 1 tsp black sesame seeds
- 2 spring onions/shallots, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 640.4 kJ / 153.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124 mg
Alternatywne przepisy
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Kalguksu (chicken noodle soup)
1 godz. 15 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Korean fried chicken
4h
Chicken katsu curry with rice
1 Std. 40 Min
Mala Bakkwa
4 godz. 35 min
Tangzhong milk bread
2h 45 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45 min