Urządzenia i Akcesoria
Pan-fried pork buns
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 pieces
Składniki
Pork filling
-
pork mince400 g
-
sea salt1 tsp
-
sugar15 g
-
ground white pepper½ tsp
-
toasted sesame oil1 tsp
-
soy sauce15 g
-
water50 g
Dough
-
water250 g
-
sugar15 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
wheaten flour (see Tips), plus extra to dust500 g
-
sea salt½ tsp
-
vegetable oil1 tsp
Frying the buns
-
vegetable oil2 tbsp
-
water to cook
-
black sesame seeds1 tsp
-
spring onions/shallots thinly sliced2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
124 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
640.4 kJ /
153.2 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy yoghurt ice cream
24 godz. 10 min
Baked Spiralized Apples
1 godz. 5 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Taiwanese sticky rice
1 godz. 40 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 godz. 40 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Pork belly with spring onions
1 godz. 10 min