Pan-fried pork buns

Pan-fried pork buns

4.7 19 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 pieces

Składniki

Pork filling
  • pork mince
    400 g
  • sea salt
    1 tsp
  • sugar
    15 g
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • toasted sesame oil
    1 tsp
  • soy sauce
    15 g
  • water
    50 g
Dough
  • water
    250 g
  • sugar
    15 g
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • wheaten flour (see Tips), plus extra to dust
    500 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • vegetable oil
    1 tsp
Frying the buns
  • vegetable oil
    2 tbsp
  • water to cook
  • black sesame seeds
    1 tsp
  • spring onions/shallots thinly sliced
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 124 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 640.4 kJ / 153.2 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...