Raspberry chiffon cake

Raspberry chiffon cake

4.1 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Cake
  • eggs
    7
  • self-raising flour
    300 g
  • grapeseed oil (see Tips)
    200 g
  • lemon juice
    40 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • water
    160 g
  • caster sugar
    220 g
  • cream of tartar
    1 pinch
  • salt
    1 pinch
Raspberry cream
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    200 - 250 g
  • raspberry jam strained (approx. 100 g before straining - see Tips)
    70 g
  • fresh raspberries for decorating
  • edible flowers for decorating (optional)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 243.2 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1824.3 kJ / 434.4 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...