Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sushi rice
- 350 g pork belly, cut into pieces (5 cm) (see Variation)
- 3 - 4 fresh shiitake mushrooms (approx. 50 g)
- 25 g carrot
- 20 g canned water chestnuts, drained and cut into halves
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 20 g spring onion/shallot, cut into pieces (2 cm)
- 2 pinches ground white pepper
- ½ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 1 tsp cornflour
- 20 g soy sauce
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 225 kJ / 54 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Vegetable spring rolls
1h 10min
Kimchi non-fried rice
1h
Chocolate ice cream
12 Std.
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3hod. 35min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Miso soup and sake seafood with rice
1óra 5p
Banh ran (sesame balls)
25h 30 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
The Great Aussie "bite"
8 godz. 35 min
Master stock chicken
1 Std. 30 Min
Prawn wontons
2h
Wonton wrappers
55min