Urządzenia i Akcesoria
Ziołowe bułeczki z pasztetem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
25 sztuk
Składniki
-
200 g mleka w temp. pokojowej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 szczypta brązowego cukru
-
15 g miodu
-
30 g masła
-
450 g mąki pszennej typ 550
-
oliwa z oliwek do posmarowania
-
5 g soli
-
mieszane zioła, suszone do posypania
-
200 g pasztetu mięsnego, pieczonego, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
10 - 15 g chrzanu, tartego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
147.8 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
521.7 kJ /
124.6 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
15.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Cebulaki
1 godz. 5 min