
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mleka w temp. pokojowej
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 1 szczypta brązowego cukru
- 15 g miodu
- 30 g masła
- 450 g mąki pszennej typ 550
- oliwa z oliwek do posmarowania
- 5 g soli
- mieszane zioła, suszone do posypania
- 200 g pasztetu mięsnego, pieczonego, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 10 - 15 g chrzanu, tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 124.6 kcal / 521.7 kJ
- Białko
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 147.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki śniadaniowe
1óra 45p
Cebulaki
1óra 5p
Kibiny litewskie
2óra 35p
Polędwiczki w cieście drożdżowym
1óra 10p
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2óra 10p
Chlebek hot dog do odrywania
1óra 30p
Chlebek do odrywania z serem
1óra 50p
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2óra
Pieczone pierożki z szynką
2óra 30p
Paluszki serowo-szynkowe
1óra 15p
Tureckie börki z ziemniakami
1óra 15p
Kluski z czerstwych bułek
35p