Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mleka, w temp. pokojowej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 szczypta brązowego cukru
- 15 g miodu
- 30 g masła
- 450 g mąki pszennej, typ 550
- oliwa z oliwek, do posmarowania
- 5 g soli
- mieszane zioła, suszone, do posypania
- 200 g pasztetu, mięsnego, pieczonego, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 10 - 15 g chrzanu, tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 521.7 kJ / 124.6 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 147.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szołder (murzin) wielkanocny
2 godz. 45 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 Std. 30 Min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
2 godz. 45 min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Chlebek buraczany z za'atarem
1 Std. 55 Min
Bułeczki z dymką
3h 20min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Bułki łobuza i spółki
1 Std. 55 Min