
Urządzenia i Akcesoria
Ziołowe bułeczki z pasztetem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
25 sztuk
Składniki
-
200 g mleka w temp. pokojowej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 szczypta brązowego cukru
-
15 g miodu
-
30 g masła
-
450 g mąki pszennej typ 550
-
oliwa z oliwek do posmarowania
-
5 g soli
-
mieszane zioła, suszone do posypania
-
200 g pasztetu mięsnego, pieczonego, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
10 - 15 g chrzanu, tartego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
124.6 kcal /
521.7 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
15.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
147.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30min
Pizza w dwóch smakach
1h 40min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Mini tarty z porem
1h
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Pieczone pierożki z szynką
2h 30min
Focaccia z kiełbasą
2h
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
2h 45min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2h 30min
Cebulaki
1h 5min
Cebulowe bułki z oregano
1h
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2h