Koncentrat bulionu wołowego

Koncentrat bulionu wołowego

4.9 81 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik

Składniki

  • sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    300 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście
    4 gałązki
  • soli gruboziarnistej
    150 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    40 - 50 g
    40 - 50 g wody
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna ziela angielskiego
    1 - 2
  • owoce jałowca
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 578 kcal / 2420 kJ
Białko 82 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 8.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...