Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu wołowego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik
Składniki
-
30 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście
-
150 g soli gruboziarnistej
-
40 - 50 g wody40 - 50 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 - 2 ziarna ziela angielskiego
-
1 - 2 owoce jałowca
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
82 g
Kalorie
2420 kJ /
578 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
8.6 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chutney z mango
40 min
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Pasztet
3 godz.