Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
- 300 g wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście
- 150 g soli gruboziarnistej
- 40 - 50 g czerwonego wina, wytrawnego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 - 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 - 2 owoce jałowca
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2420 kJ / 578 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu rybnego
20 min
Sól warzywna
5 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45min
Koncentrat bulionu cielęcego
1h 20 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu warzywnego
45min
Masło klarowane
15min
Koncentrat bulionu mięsnego
45min
Cukier waniliowy
72 godz.