
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu wołowego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 słoik
Składniki
-
sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
wołowiny bez ścięgien i białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku), tylko liście4 gałązki
-
soli gruboziarnistej150 g
-
czerwonego wina, wytrawnego40 - 50 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego1 - 2
-
owoce jałowca1 - 2
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
578 kcal /
2420 kJ
Białko
82 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
8.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska