Salmon Soufflé

Salmon Soufflé

3.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Soufflé
  • fresh dill plus extra to taste
    6 sprigs
  • fresh chilli (opcjonalnie) deseeded, cut in pieces
    1
  • hot smoked salmon deboned, skinless, cut in pieces
    150 g
  • single cream
    100 g
  • egg yolks from medium eggs
    4
  • fine sea salt plus extra to taste
    2 pinches
  • ground black pepper plus extra to taste
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • egg whites from medium eggs
    4
  • cream of tartar
    1 pinch
Sauce
  • leeks white part only, sliced
    60 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • white wine
    150 g
  • fish stock cube (for 0.5 l)
    ½
  • water
    150 g
  • olive oil
    1 Tbsp
  • fresh salmon fillets skinless
    600 g
  • unsalted butter diced
    100 g
  • lemon juice only
    ½

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 211 kcal / 882.8 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 1.5 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...