Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g red wine, fruity (e.g. Beaujolais)
- 100 g sugar
- 1 tsp honey
- 2 cinnamon sticks
- 3 cloves
- 800 g ripe pears, peeled, quartered and cored
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Red Cabbage
1 Std.
Lemon Posset
2h 40min
Curried Parsnip and Apple Soup
30 Min
Broccoli, Cauliflower and Courgette Soup, Tomatoes Stuffed with Tuna and Leeks, and Tomato Rice
45 Min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 Std.
Broccoli and stilton soup
30 Min
Creamy Tomato Soup
25 Min
Horseradish and Chickpea Dip
10 Min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 Min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Celeriac and Apple Soup
55min